Iz mog kuta

Ne spominjite Draženovo ime uzalud!

Bura oko sukoba Džanana Muse  i Mirze Teletovića  se ne stišava.

Dapače dobila je novi konotaciju,Musin bezobrazluk i krajnje neodgovorno ponašanje je poznati BH novinar Muhamed Bikić usporedio  sa Draženovom sportskom drskošću.

Ovom usporebom napravio je ogroman previd.

Naime  “Košarkaški Mozzart” u svojoj  karijeri nije imao nijedan sukob sa protivničkim igračima (Musa ih je imao dva,”žrtve” njegovog nezadovoljstva i ogorčenosti bili su bivši bek Brooklyna Karasev i NBA šampion TImofey Mozgov),a kamoli sa svojim suigračima(dobro nam je poznato da je mladi igrač Cedevite krenuo u sukob sa kapetanom Mirzom  Teletovićem).

Bezobrazluk pokojnog  Dražena je bio onaj iskreni sportski,onaj motiv da dokažeš drugom da si bolji od njega.

O Draženovoj sportskoj drskosti i želji za uspjehom mogu pisati u nedogled.

Da vas ne mučim više svojim stavovima pročitajte što su sportski velikani rekli o VELIKOM DRAŽENU PETORVIĆU.

Legenda Celticsa i nakratko suigrač Dražena, Danny Ainge. Naime, on kaže: „Tokom Portlandovog trening kampa, primjetio sam da Dražen uvijek prvi dođe na trening. Mi smo tako imali jutarnji trening, pa onda pauzu i mi, pošto smo bili cimeri, smo u tim pauzama bili zajedno. Ja sam uzeo nešto da pojedem te sam Draženu rekao da me probudi. On je sjeo na stacionarno biciklo, upalio televiziju te rekao kako će me probuditi. Kada sam se probudio da odem na popodnevni trening, Dražen je još bio na biciklu! Između dva treninga, on je i dalje trenirao.“

„Volio sam igrati protiv Dražena jer je mogao da trash-talka u četiri različita jezika!“ Reggie Miller

„Moj sportski heroj je Dražen Petrović, NBA igrač, koji je poginuo u automobliskoj nesreći 1993. Bio je odličan prijatelj, nevjerojatan igrač i njemu posvećujem moju pobjedu na Wimbledonu.“ – Goran Ivanišević   

„Uživao sam igrajući protiv Dražena. Veliki igrač. Nije se bojao, uvijek do kraja koncentriran. Borben i samouvjeren. Kad god bismo se sučelili, išao je snažno protiv mene, kao i ja protiv njega, jer se drugačije protiv njega nije moglo. Naši dvoboji su uvijek bili maksimalni, do ruba. Imali smo nekoliko sjajnih dvoboj, ali su oni kratko trajali. Bez straha se uputio u NBA izazov i pokazao ostalim Europljanima kako treba uspjeti.“Michael Jordan.

„Jednog dana kad sam došla, to je bilo treći mjesec poslije tragedije, na Mirogoj, na počivalište, jedan gospodin je došao sa svojim malim unukom i zapalio svijeću i kazao: ‘Gospođo, nemojte biti tužni. Vi ste ga rodili, ali on je naš.“ Biserka Petrović, Draženova majka.

„Teško je to zamisliti u Americi, jer vi imate toliko velikana, ali mi smo zemlja od četiri milijuna – bez njega, košarka se vraća tri koraka unazad.“ – Aleksandar Aco Petrović.

„Znate, postoji izreka za JFK-a u Americi, ‘Johnny, nikada te nismo upoznali.’ Tako nekako slično se ja osjećam u vezi Dražena. Kao da je ta čitava godina samo proletjela i nikada ga nisam upoznao kako sam stvarno želio.“ – Chuck Daly,trener New Jersey Netsa tokom Draženove druge godine u tom gradu.

„Portland griješi, ali je ovo nešto najbolje što ti se moglo dogoditi. Ovo je tvoja velika prilika. Svima ćeš dokazati koliko vrijediš. Koliko si velik. Vjeruj meni.“ Clyde Drexler, obraćao se direktno Petroviću kada je ovaj, plačući, praznio svoj pretinac znajući kako napušta grad.

„Dražen mi je bio poput sina, svima nama kao član obitelji. Svi u Netsima smo se osjećali kao da smo izgubili nekoga svog. Među Hrvatima u New Yorku vidio sam koliko su ga voljeli. Putovao sam tisuće kilometara do Zagreba i tamo sam shvatio što je Dražen značio svojoj zemlji.“ Willis Reed, legenda Knicksa i čovjek koji je Dražena doveo u Netse, govor pri primanju Petrovića u Hall of Fame.

Za kraj bih izdvojio Draženovu LEGENDARNU IZJAVU I QUOTE KOJI JE PETROVIĆEV TRADEMARK.

„S jednim milijunom dolara ili pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati.“ -DRAŽEN PETORVIČ

Spencer Ross:„Petro, for 3…Got it!“

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s