KLS

Pao dogovor!

Učesnici Druge ABA lige, beogradski Dinamik, Borac iz Čačka i Vršac, u četvrtak su posle višenedeljnog “natezanja” sa Košarkaškim savezom Srbije pristali da u sezoni 2017/18 pored regionalnog takmičenja igraju i Košarkašku ligu Srbije.

Udruženje klubova KLS prethodno je donelo i potvrdilo odluku da se ovaj trio uključi u domaće prvenstvo tek na proleće, kada počne Superliga, ali je KSS na kraju odneo prevagu.

Dinamik se u petak oglasio, povodom navoda koje im je KSS dostavio u obrazloženju svoje odluke, da se sva tri kluba učesnika Druge ABA lige finansiraju iz državnog budžeta, pa samim tim nemaju pravo da odustanu od nacionalne lige”.

U saopštenju kluba navodi se da “Dinamik funkcioniše po modelu koji se razlikuje od drugih klubova” i da je kao takav prošle sezone ostvario zapažene rezultate – drugo mesto u KLS, peto u Superligi, treće u Juniorskoj ligi – da je u takmičenjima mlađih kategorija igrao sa sedam selekcija i da je dao četiri reprezentativca (Vuk Vulikić U18, Nikola Ćirković U20, Dušan Beslać U20, Bogdan Teić U16), kao i pomoćnog trenera “A” nacionalnog tima (Miroslav Nikolić).

“Dinamik je od prve zvanične utakmice, pa sve do poslednje, koju je 3. juna odigrao protiv Crvene zvezde, finansiran iz ličnih sredstava predsednika Velibora Jojića i viška kapitala kompanije Vip sistem d.o.o. u kojoj, zajedno sa klubom, ima više od 150 zaposlenih, ne računajući spoljne saradnike”.

U saopštenju se još podseća da klub ima sopstvenu halu, koju su za treninge tokom leta koristili i asovi kao što su: Miloš Teodosić, Jan Veseli, Miroslav Raduljica, Marko Kešelj, Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević.

“Na osnovu rangiranja klubova od strane KSS, Sekretarijat za sport Grada Beograda nam je obezbedio 212 sati za trening u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’, što je jedina pomoć za jedini klub iz Beograda u Drugoj ABA ligi, koja se igra na teritoriji šest zemalja, na kojoj živi više od 25 miliona ljudi”.

Izvor i foto: mondo.rs
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s