ABA Liga

Premijer Crne Gore mijenja termin utakmica u Podgorici!

Finale ABA lige neće se igrati u terminima koji su odavno određeni. Zahtjev za pomjeranje su uputila oba kluba – Budućnost Voli je tražila pomjeranje za dan unaprijed, za 13. i 14. april, dok Crvena zvezda želi da se u Beogradu igra 10. i 11. aprila, umjesto 9. i 10.

Podgoričani su uputili zahtjev za pomjeranje 24 sata unaprijed zbog toga što u predviđenom terminu, 12. aprila, Milo Đukanović u „Morači” ima završnu konvenciju pred predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Kako samo najveća podgorička dvorana ispunjava uslove za ovakav meč, a zauzeta je, čelnici ABA lige su morali da pristanu na nove termine.

Iz Zvezde je, međutim, stigao zahtjev da se zbog toga pomjere i prve dvije utakmice, u kojima je ona domaćin.

Trostruki uzastopni šampion je, vjerovatno i zbog podizanja tenzija, što se već radi „ratom” saopštenjima, zahtijevao da se i prva dva duela finala igraju dan kasnije.

Uprava Budućnosti je, međutim, odgovorila da joj to ne odgovara, jer su već kupljene avio karte i rezervisan smještaj za ekipu, stručni štab, upravu i prijatelje kluba. Direktor ABA lige Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa bi danas trebalo da „presijeku”.

„Još nismo dobili zvaničan dopis iz ABA lige, vjerovatno će biti u petak. Nisu problematični termini 13. i 14. april za Podgoricu, nego to što su 9. i 10. bili sigurni za utakmice u Beogradu, a sada Zvezda hoće 10. i 11. Već smo kupili karte i rezervisali smještaj ne samo ekipe, već i ljudi koji bi putovali sa nama”, rekao je direktor Budućnost Slavko Radulović

Šta god da se odluči oko prve dvije utakmice, termini preostale tri su utvrđeni, jer je osim duela u Podgorici, promijenjen i dan eventualne majstorice – umjesto u nedjelju, 15. aprila, igrala bi se dan kasnije u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Izvor: mediasport.me

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s