ABA Liga

Aleksandar Džikić u svom stilu: “Važno je da ne poletimo”!

Sjajni srpski stručnjak Aleksandar Džikić je poslije velike pobjede ostao miran:

“Vratili smo domaći teren, ali ne postoji garancija da ćemo dobiti dvije u Podgorici. Generalno, mnogo hrabro sa njihove strane što su ostajali puno u preuzimanju na našim bekovima. Večeras smo mogli i bolje da realiziramo taj „missmatvh“ na lopti. Ove godine smo vrlo dobro igrali protiv timova koji su tako igrali obranu – rekao je Džikić koji je svjestan da je završena tek prva epizoda finalne serije: ” Ovo je samo početak. Ne prijetimo prvaku, to je glupost. Već sutra je utakmica. Niko ne zna što će se dogoditi Pitanje je što možeš poporaviti A da vidiš možeš svašta. Očekujem Zvezdinu reakciju, a znam da mi možemo bolje”.

Džikić je maestralno proanalizirao protivnika, njegovi su igrači ništa slabije nisu njegove ideje prenjeli na teren:”Zvezda je točno znala što je htjela. I u napadu i u odbrani. Rijetko šampionski timovi nemaju dobre igrače. Najteža stvar mi je da pobijedim euforiju. A to je reakcija opravdana kada pobijediš trostrukog uzastopnog prvaka pred punim tribinama. Imat će Zvezdini igrači reakciju, a ako ne budemo i mi imali…Kada igraš pred 7.000 ljudi, oni nose protivnika…Mi smo malo razmaženi, navikli smo na frajere. Ljude koji igraju najbolje kada je najteže. Vidjet ćemo koliko ih ima i u Zvezdi i kod nas”.

Za Budućnost je sada važno da ne „poletimo“. “Skrenuta im je pažnja, izdane direktive…Nije normalan igrač kada mijenja navike pred drugu utakmicu. Očekujem da se ponašaju zrelo i odgovorno. Ako to ne rade, neće dobiti Zvezdu. Nikome ne odgovara ovaj kalendar. Ja bih ABA igrao na kraju. Ali, da ne idemo sada u to. Ne znam ni da li je izvedivo to. Igrala su desetorica igrača. Duže ne umijem. Pokriveni smo. I to je jedan od zadataka. Nismo igrali na dva dana utakmice ovog nivoa. Ovo je potpuno izvanredno finale. I tako je godinama. Možda može nešto da se uradi da igramo bolje”.

Izvor: basketballsphere

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s