ABA Liga

Džikić u svom stilu: “Morali smo pametnije”

Imala je Budućnost šansu da iz dvomeča u Beogradu izađe sa tri meč lopte. Ipak, u Podgoricu se vraća sa jednim brejkom…

– Ne mogu da budem nezadovoljan. Uradili smo ono zbog čega smo došli, da napravimo brejk. Nisam zadovoljan realizacijom ispod samog skoka. Veći broj skokova u napadu su imali bekovi Zvezde od centara. Moje niske igrale je iznenadio Dobrić, pošto on nikada do sada nije išao na skok. Ma nemoj… Samo neozbiljni su očekivali 3-0. Neće biti 3-0 – rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.-prenosi basketball sphere.

Zvezda je najavila da će da igra čvršće. I odigrala je…

– Morali smo da igramo malo pametnije. Od početka je jednostavno, ne možeš da rešavaš probleme na donjoj centarskoj poziciji pošto se lopta primi i da tek tada počne da te boli glava. Ne, nego radi da ne prime loptu. Nisam zadovoljan kako je Bjelica primao loptu, ni Omić, ni Lesor. Radili su izvanredno to da centri nisu primali loptu posle pikenrola već su „sedeli“ u krilu mojima i odvajali su moje cente od mogućnosti da pomognu, To ćemo morati da rešimo i to ima veze sa tim da se boriš za poziciju.Mi smo dobili prvu utakmicu, oni drugu, oni hoće, mi hoćemo, super. Ko može da poželi bolje? Večeras 7.000, juče 7.000, biće 5.500 u Morači..

Gibson je bio van ritma…

– Nema veze sa opuštanjem, apsolutno nema veze sa njegovim pristupom ili kvalitetom. Ne mogu da kažem ko ima koje probleme, koristiće Zvezda, nego kad se završi sezona.

Zvezdina odbrana je bika čvršća.

– Nisu preuzimali, a juče su svesno ulazili sa idejom da preuzimaju. Danas su to radili samo kad su morali. Nisam zadovoljan protokom lopte posle toga, a moraćemo i da bolje realizujemo neke prodore. To je otprilike to i usko je povezano sa tim da nismo mogli da konkretizujemo prednost ispod koša, ni Nikolić, ni Barović, ni Lendri, koji je „pop“ igrač… Ova dvojica su morala da budu konkretniji. Da su bili konkretniji bio bi drugačiji rezultat. Jednostavno je, ako su u blizini koša, moraju da daju koš. Nisu promašivali zbog briljantnog truda Zvezdine odbrane, promašivali su zicere ili su nerezonski radili neke stvari.

Na pitanje da li je ispunjen plan uprave s početka sezone Dđžikić je dodao:

– Znate li jednu upravu koja nije menjala planove u toku sezone? A, ne menjaju unazad. Neke stvari koje smo rekli, uradili smo, dobro smo reprezentovali ABA ligu i sebe. Dobart deo smo bili prvi, izbacili smo Cedevitu koja možda ima i najjači roster u ABA ligi. Igramo sa Zvezdom 1-1 u finalu, kapiram da smo na dobrom mestu. Da li će Zvezda biti novi stari šampion, da li će Budućnost biti prvi put šampion, ne menja to mnogo. Mojrate da pitate one koji nas plaćaju?

Koliko bi u Podgorici moglo da se razlikuje?

– Ima prostora za prilagođavanja. Mi smo probali, oni su probali, moj utisak je da smo bili konkretniji u reketu, bilo bi drugačije, ali to ne umanjuje Zvezdinu pobedu. Zaista ne. U igri mi je izgledalo da su šutirali bolje od 31-21. Omić je šutirao solidno, Dobrić je pogodio onu trojku posle skoka u napadu. Iako je deset poena razlike na kraju, mislim da se generalno može reći da je 38,5 minuta bilo na jednu loptu, što je u redu i ostavlja prostora da kažemo šta treba da popravimo i bićemo u redu rezultatski.

   
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s