Reprezentativna Košarka

NBA-evci ipak igraju za Bosnu i Hercegovinu!

Potpredsjednik Košarkaškog  saveza Bosne i Hercegovine  Sejo Bukva izjavio je danas u Sarajevu da imaju potvrdu dolaska Džanana Muse i Jusufa Nurkića na okupljanje reprezentacije u rujnu-prenosi BH novinska agencija FENA.

Prema NBA pravilima oni ne mogu nastupiti za reprezentaciju dok se ne uplati osiguranje, a osiguranje je zavisno od veličine ugovora. Znamo da je ugovor Jusufa Nurkića 48 milijuna i zamislite koliko je to osiguranje”, kazao je Bukva.

Istaknuo je da postoji dobra volja, da svi žele, te je najavio spektakl u Skenderiji i  punu dvoranu.

“Ne možemo dozvoliti da se osramotimo, da ne dođu ta dva igrača, koji imaju volju i želju, dolaze na pripreme i žele pomoći ovoj mladosti. Ali Savez nema sredstava”, istaknuo je Bukva.

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta i Vladi Kantona Sarajevo koje će pomoći da ova dva igrača zaigraju u kvalifikacijama.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je danas kazao da će to ministarstvo osigurati da Nurkić i Musa dođu na pripreme i zaigraju u nastupajućim mečevima.

“Ne možete dozvoliti da nema financijskih sredstava, da ljudi ne mogu da dođu. Ne mogu da shvatim da nekome nije u interesu da dva naša najveća košarkaša, jedni od najvećih, ne igraju utakmice zbog financijskih sredstava. To je sramotno”, smatra ministar Kurić.

Ponovio je da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo osigurati novac “da ta dva igrača vidimo u reprezentaciji na narednim utakmicama”.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 30. kolovoza u Sarajevu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s