Reprezentativna Košarka

Prva press konferencija Jasmina Repeše!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje danas pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje naš tim igra protiv Finske i Češke- prenosi sportsport.ba

Ovih dana u bh. selekciji vlada veoma kaotična situacija jer je nekoliko dana pred okupljanje igrača priopćeno da Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće voditi naš tim. Njega je trebao zamijeniti pomoćnik Mensur Bajramović, ali je priopćeno ni da on neće biti na klupi naše selekcije jer je dobio ponudu iz Hong Konga koju ne može odbiti.

Iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine su imali jako malo vremena da pokušaju nešto “izvesti”, a jučer je potvrđeno da će našu ekipu u narednom periodu predvoditi iskusni stručnjak Jasmin Repeša. Na današnjoj press konferenciji novi selektor bh. reprezentacije obratio se prisutnim medijima pred utakmice protiv Finske i Češke.

“Želim se zahvaliti na pozitivnom stavu medija ovih dana jer nam se desilo da nekoliko dana pred okupljanje nemamo selektora. Preuzeo sam na sebe odgovornost da pronađemo najbolje rješenje u ovom trenutku na bh. tim, ali i za budućnost. Duško Vujošević je morao odstupiti s mjesta zbog zdravstvenih razloga i želimo mu sve najbolje. Mislim da ćemo nastaviti njegovim putem, a to je pozitivan stav prema košarci i reprezentaciji. Što se tiče novog selektora Jasmina Repeše zahvaljujem mu se što je odlučio da sve ovo odradi volonterski”, rekao je generalni sekretar KS BIH Dubravko Barbarić.

Jasmin Repeša se zatim obratio javnosti.

“Htio bih kolegi Vujoševiću zaželiti brz oporavak i želim na taj način otvoriti ovaj press. On je zadužio sve nas i nadam se da će mu zdravlje krenuti nabolje. Nastavljam njegov projekt i mislim da i on želi da to doživi nastavak. Hvala igračima na odazivu i na želji i volji jer svi žele dati sve od sebe sada. Ne postoji trener koji može napraviti sistem igre za dva dana i da s tim napravi prevagu. Pohvalio bih čelnike Saveza na želji da me dovedu ovdje. To nije bilo u mojim planovima jer mi je deveti mjesec već bio bukiran. Ipak, ovo je minimum koji sam mogao učiniti i da pomognem zbog situacije kakva jest”.

“Volio bih da od danas čujemo samo pozitivne poruke od nas, ali i vas medija jer mi je bitno da se ovo odradi što bolje. Da se igra kako bi poželio svaki navijač i ako se to desi sigurno će doći rezultat. Bit će vremena da se sjedne i razgovara kasnije o planovima, ali sad smo tu da svi skupa pomognemo da napravimo što bolji rezultat i da budemo ponosni na sve to nakon ovih utakmica.

“Što se tiče stručnog stožera. Ja nisam došao tu da radim revolucije, već da nastavimo i budemo zajedno u ovom projektu koji je Dule počeo. Denis Bajramović i Halimić su dodati stručnom štabu i to je sve. Čekaju nas dvije neugodne ekipe i mogu svakoga dobiti u Eiropi ako im dozvolite da igraju svoju igru. Imamo više talenta i kvalitete, ali da bi dobili morat ćemo biti ravnopravni”.

“Nikada nisam euforičan i uvijek gledam realno. Bodovno sada imamo mali zaostatak, ali onaj koji vjeruje u sebe uvijek može doći do kraja. To će biti izuzetno teško, ali ova selekcija ima veliku perspektivu za budućnost. Imamo dva mlada igrača iz NBA i igrače koji su pravi iskusni klupski igrači i koji igraju za tim. Svi oni su spremni da pomognu i daju svoj maksimum. Svi imaju odličan pristup prema reprezentaciji i kapa dolje za to”.

“Svojoj agenciji koja me zastupa sam rekao da ništa ne radi u naredna dva tjedna. Želim da sve ide svojim tokom i nakon ovih utakmica ćemo vidjeti št0 će biti. Sjest ćemo i razgovarati o eventualnom nastavku suradnje”.

Siniša Kovačević direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine  osvrnuo na sve ono što čeka naš tim u naredne dvije sedmice.

“Izrazio bih prije svega želju za ozdravljenjem gospodina Vujoševića. Danas počinjemo okupljanje, 11. rujna idemo u Finsku, a meč je dva dana kasnije. Vraćamo se 14. rujna  a već 16. septembra igramo meč u Skenderiji protiv Češke. Cijelo vrijeme ćemo biti u Sarajevu osim te utakmice u gostima protiv Finske”.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s