Blitz vijesti

Zadar i Diadora odigrali za djecu sa “Downom”

“Ma baš je dobro vidjeti te opet”, stara uspješnica Novih fosila popratila je uvodne taktove jučerašnje utakmice između Košarkaškog kluba Zadar i Košarkaškog kluba Diadora. Utakmice kojom su se obje momčadi predstavili zadarskim ljubiteljima košarke koji su u velikom broju pohodili zadarski hram košarke. Njih oko dvije tisuće došlo je dati podršku objema momčadima na početku sezone. Naravno, i dati svoj obol humanitarnoj akciji u organizaciji Udruge Tornado Zadar koja je najzaslužnija što su ove dvije momčadi uopće ukrstile puteve-prenosi tamošnji sportski portal sport023.

Sjajna atmosfera u dvorani dodatno je eskalirala kada su na teren na predstavljanje istrčali igrači jedne i druge momčadi držeći u naručju štićenike Udruge za Down sindrom Zadarske županije kojoj je išao dio prihoda prikupljenih prodajom karata. Sama utakmica počela je s desetak minuta zakašnjenja zbog razmjene poklona i dodjele priznanja Duji Brali, zlatnom s Europskog U-16 prvenstva odigranog ovog ljeta u Novom Sadu.

A što reći o samoj utakmici? Čini se kako je najvažnije spomenuti da je nakon tri minute i 36 sekundi Diadoru u vodstvo doveo Anđelo Ivanov preciznim šutom za tri poena. Sve ostalo što se događalo na parketu išlo je na stranu košarkaša Zadra koji su u ovom trenutku ipak puno, puno spremnija momčad od igrača Diadore.
Igra Zadra? Teško je uopće donositi neki sud o igri košarkaša Zadra u utakmici u kojoj je Doadora oružje položila nakon spomenute trice Ivanova i polaganja Nike Marina, unatoč entuzijazmu Marija Pešuta koji je energično vodio svoju momčad s klupe, dok je s druge strane trener Zadra Aleš Pipan rotirao kao policijsko vozilo na intervenciji.
Kako bilo, lijepo je bilo vidjeti Bašićeve precizne šutove iza linije za tri poena, mladog Bralu koji je skupio i nekoliko minuta seniorske košarke, Granta koji je vidno vješt s loptom među rukama, ali i momke iz Diadore koji su pokazali kako će u svojoj Drugoj ligi jug imati što za reći.
Za kraj spomenimo da je tim Aleša Pipana sa 17 poena predvodio Domagoj Vuković, dok je kod Diadore sa 13 prednjačio Josip Mrkić.
Foto: sport023
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s