Reprezentativna Košarka

Budućnost riješila “slučaj Gordić”

Prethodnih dana je putem medija izbornik Bosne i Hercegovine  Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijskim mečevima-prenosi službeni sajt Plavih.

U cilju pravilne informiranosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio službeni poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora između Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugeriramo Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da suradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama.

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih   priprema za povijesnu sezonu koja je pred nama se time neće baviti.

 

Uprava KK Budućnost Voli

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s