ABA Liga Eurocup

Stefan Janković najavio tužbu!

Ono što se mjesecima nagađalo po srpskim medijima i raznim navijačkim forumima napokon je dobilo službenu formu!

Krilni centar Crvene Zvezde Telekom Stefan Janković od danas više ne stanuje na “Malom Kalemegdanu” i protiv kluba će podnijeti tužbu,što je potvrdio u službenom pismu kojeg u cijelosti prenosi Sport Žurnal: ”

“Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači,

Ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda.

Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbjegnem bilo kakve špekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportaš i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvokek izvršavao savjesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj namjeri da se nastali problemi riješe.

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spriječi moje pravo na odlazak iz kluba, osjećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, donio sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više pričati tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumijevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare.

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji odvjetnici, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji za nastavkom bavljenja košarkom. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesiranje klubova i nadam se, uskoro donjeti odluku o tome gdje ću nastaviti svoju karijeru.

Svojim suigračima i trenerima iz prošle sezone, želim  se zahvaliti na svemu i poželjeti im puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Još jednom, želim naglasiti kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom donei isključivo iz profesionalnih razloga i iz osobne želje za napretkom u karijeri.

Želio bih obavijestiti javnost da ovim obraćanjem želim da stavim točku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravmoćnosti presuda za tužbe koje sam podnio.

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere.”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s