ABA Liga

Što je rekao Andrea Trinchieri nakon uvodne pobjede?

Debitirao je Andrea Trinchieri pobjedom na klupi Partizana. Međutim, i pored toga što je njegova ekipa prekinula niz od šest poraza on nije bio zadovoljan, naprotiv, iznio je niz kritika-prenosi “sfera”.

– Imao sam drugu ideju prije ovog meča želio sam u mojoj prvoj utakmici ili mojim utakmicama Partizan igra dobru košarku. Ovo danas što smo igrali nije košarka. Daleko je ovo od standarda koji moramo da imamo i to sam rekao svojim igračima. Ali, ima mnogo tih ali. Imali smo seriju poraza, Mega je imala 5-0, moraš da imaš koncentraciju i ideju kako da igraš sa njima. Sretan sam zbog igrača. Moramo bolji posao da napravimo i da igramo košarku, a ne nešto slično. Dobro je da je napravljen prvi korak, tek je početak – rekao je Trinchieri.

Posebne zameerke je imao na skok igru gdje je njegov tim imao 35 uhvaćenih lopti (24 u obrani, 11 u napadu).

– Bili smo bolji u obrani i katastrofalni u skoku. Imam dvoje djjece od 10 i sedam godina i mislim da će bolje graditi skok od njih. Ja sam kriv, nisam im bolje objasnio. Sutra idemo u dvoranu, bacit ću ključ i izaći ćemo kada naučimo da gradimo. Ja sam jako zahtjevan, prvo prema sebi, pa prema mojim igračima.

Posle serije kritika je iznio i neke pohvale.

– Marinković je igrao kao kapetan, malo se opustio na kraju, na tome mora da se radi. Svi su probali nešto da daju. Neki nisu shvatili koliko je teško igrati ovdje, koliko je liga tvrda. Neki su se rastopili i mora da se radi. Po mom mišljenju ekipa ima dva MVP-a, Gegića i Syja. Amar je okrenuo obranu, ali je napravio pet glupih faulova, jer nije naučen koliko može da bude važan. Bandja je pogodio kako amerikanci kažu “dagger”, takozvani “nož u leđa” kada se prelama meč. Ekipa ima želju, kada to postoji, izgledat će na nešto. Danas smo dobili na taktiku, na neke druge stvari.

Još jednom je ponovio da dobro zna gdje je došao i kakav posao ga čeka. Posebno je pohvalio publiku koja je u velikom broju došla u Sremsku Mitrovicu.

– Nisam Harry Potter, nemam čarobni štapić. Uđem na teren i osejtim nešto specijalno. Nije to nešto što može svaki dan da se doživi. Osjećam se jako odgovorno. Poslije puno godina, u kojima je bilo teško biti navijač, sada imaju jedan klub, nemamo još takvu ekipu kao što zaslužuju. Ne bih da pričam o tomez ko je kriv i što nije za stanje. Moram da vratim Partizan nazad na mapu. U tome mi može pomoći moj tim, klub i sjajni navijači. Nisu sigurno došli zbog mene. Nego zbog ovog grba. Ovo je institucija. Svi osjećaju da nešto može da se dogodi. Ne znam hoće li, ali znam da ću dati sve od sebe.

Otkrio je i da se dvoumio da li da sjedne na klupu odmah i koliko je važna uloga pomoćnika.

– Inače mnogo komuniciram, imam izvanredan stručni štab, Šćepanović je tu, Matović je fantastičan trener. Kažem mu, ti ih bolje poznaješ, reci ako nešto vidiš. Jedan sastanak, jedan trening i jedna četvrtina treninga jutros, to smo imali. Bilo je spekulacija hoću li voditi utakmicu ili ne. Nema nikakve košarkaške logike da ja poslije jednog treninga vodim, nijedan general ne stoji iza vojske. Rekao sam im da mogu oni više meni da pomognu nego ja njima i samo sam zato išao. Isto bih vam rekao i da sam izgubio. Osjetio sam da treba neko da bude uz njih, to je bio razlog.

Posebno je istaknuo greške koje moraju da se isprave.

– Mi smo mlada ekipa, ako nismo spremni da preživimo greške izgubit ćemo svaki meč. Želim da svi uspiju da pomognu emotivno ovom timu. Vidjeli ste, neki su samo izašli iz utakmice, nestali. Paigeu dva šuta nisu ušla i onda je nestao. Previše sam ga ostavio na terenu. Zato ja moram da “osjetim” igrača, rekao sam mu da sam mu poklonio neke minute. Sutra sledi trening, pa ćemo vidjeti za dalje – zaključuje Trinchieri,.

Foto: “sfera”.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s