Iz mog kuta

Kada je Hrvatska izgubila utakmicu u Litvi!

Nakon sinoćnjeg očekivanog poraza od “opuštene” Litve vrijeme je da se saberu utisci i podijele kritike na račun zaslužnih za sve izvjesnije “slobodno ljeto”.

Jedan od glavnih krivaca je naravno Dražen Anzulović koji je već sa izbacivanjem popisa potpisao kapitulaciju u  ” Zemlji košarke”.

Koliko može ekipa okupljena u “petom prozoru” pokazalo se protiv limitirane Mađarske gdje se u samom finišu čupala pobjeda, najbolji dokaz konfuzije na toj utakmici bio je posljednji time-out usred kojeg se izbornik izgubio i nije znao koju akciju treba igrati, pa se ipak na kraju sjetio.

Ta pobjeda je “na mišiće” je pokazala poprilično puno slabosti ovog tima, u prvom redu loše vođenje utakmice.  Najveća greška je bila slaba minutaža najatletičnijem članu u ovom rosteru Luki Božiću kojem su u minutažu uzimali veteran Rozić, nesigurni Luka Babić i Domagoj Bošnjak koji je na kraju od sve trojice i najviše pokazao. Nedopustivo je da najkorisniji igrač ABA Lige ima marginalnu ulogu u ovako posloženom timu, ako je izbornik znao da će ga na ovaj način koristiti bolje da ga je ostavio kući da trenira sa Zadrom.

Među greške se ubraja i velika minutaža Hrvoju Periću koji je kao i rujnu apsolutno ništa nije pokazao. Sve je to dalo odličnu podlogu Litvi koja je  sa poprilično jakim timom bez problema iskoristila nedostatak sustava i nepostojanje hijerarhije unutar hrvatskog nacionalnog tima.

Za kraj ne bi bilo loše spomenuti da su probleme na pozicijama “1 i 2” bez problema mogli riješiti Roko Leni Ukić, njegov imenjak Badži, te čisti šuteri Siriščević i Smajlagić koji odličnim kretnjama istrčavaju iz blokova i u kontinuitetu su opasni u šutu za tri poena, nadalje umjesto Perića je poziv trebao dobiti Ivan Buva koji je već godinama igra na jako ozbiljnom europskom nivou,ali godinama u reprezentaciji iz razno-raznih razloga nije dobio pravu priliku-  “vrag se dakle krije u detalju”, jer su trebali biti pozvani oni koji zaslužuju, a ne oni koje guraju određeni lobiji, to bi vjerojatno stručni savjeta saveza i izbornik trebali više znati nego ja, ali očito da su slijepi pored zdravih očiju.

Foto: fiba!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s