Reprezentativna Košarka

Rađa pronašao krivce za nesupjeh u kvalifikacijama!

Bivši kapetan i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju vrlo je žestoko kritizirao Hrvatski košarkaški savez nakon što je hrvatska reprezentacija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Roko Leni Ukić smatra da su prvi ljudi Saveza Dino Rađa i Stojko Vranković odgovorni za debakl u kvalifikacijama, odnosno da su pogriješili s odabirom izbornika i da nisu reagirali dobro u trenucima kada su izbornici radili kardinalne greške.

“Upiranje prstom ne donosi ništa dobro. Ja mogu uprijeti u bilo koga – u Ukića, Matića i Antića, ali od tog nema koristi jer svi su jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigdje. Ukić se mogao žrtvovati pa nije. On je sam prestao biti zainteresiran za reprezentaciju i ne znam zašto je potreba nekog tko u deset godina nije donio nijednu medalju da upire prstom, a da se ne pogleda u ogledalo”, odgovorio je Rađa bivšem kapetanu.

Rađa i dalje tvrdi kako je ovaj debakle rezultat lošeg vodstva u prošlosti.

“Utakmica koja se igra ne dobiva se na dan kad se igra, nego puno ranije. Naravno da jedna lopta može odlučiti ovdje ili ondje, ovisi o inspiraciji igrača, ali projekt kao kvalifikacije rezultat je onoga što smo radili u prošlosti”, rekao je za RTL.

Potom je opet reagirao Ukić.

“Rađa je rekao da sam jak na jeziku, a da u deset godina nisam osvojio medalju. U redu, to su činjenice, nemam ništa protiv toga. Međutim, rekao je da sam izgubio interes za reprezentaciju te da se nisam dovoljno žrtvovao. Možeš mi sve reći, možeš mi reći da nisam dovoljno dobar igrač, ali to da se nisam žrtvovao za reprezentaciju, e to ne možeš. Kod nas se svaka kritika dočeka na nož, a to nije dobro”, rekao je Ukić.

Izvori: RTL I Dnevno.hr

Foto: SLOBODNA DALMACIJA

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s