Euroliga

Žoc predsjednik sindikata euroligaških trenera!

Od sinoć je postalo i službeno, poslije Sindikata euroligaških igrača osnovan je i sindikat elitnog natjecanja. U Madridu je održan sastanak na kom je potvrđeno da će predsjednik ove organizacije biti Željko Obradović, dok će potpredsjednik biti Pablo Laso.

– Prije osam mjeseci smo se sastali u sjedištu Eurolige na godišnjem sastanku trenera i krajem jula je donijeta odluka o stvaranju sindkiata. Tada je 14 trenera bilo prisutno i jednoglasno su izabrani predsjednik i potpredsjednik. Imali smo duge razgovore o raznim temama. Kao što svi znate, treneri obračaju dosta pažnje detaljima, pa smo tako pričali sa advokatima, financcijskim ekspertima, sve smo radili korak po korak – počeo je konferenciju Goran Šašić, izvršni direktor sindikata.

Reč je potom prepustio srpskom stručnjaku.

– Željeli smo imati i glas trenera u Euroligi. Pričali smo sa mnogim kolegama, svatko je rekao svoje mišljenje, što nam je i cilj, da kažemo što želimo. Ostali se već šale sa mnom i oslovljavaju me sa Predsjedniče, odgovaram im da smo svi isti. Sve ćemo raditi transparentno i moramo da budemo na istoj strani. Imali smo dosta otpuštenih trenera u Euroligi ove sezone i želimo ih zaštiti sve, da postoji povjerenje i osjećaj sigurnossti. Vjerujem da je ovo važan korak za budućnost europske košarke – rekao je Obradović.

Do sada su se sindikatu priključili Ahmet Caki, David Blatt, Dejan Radonjić, Dimitris Itoudis, Ergin Ataman, Giorgos Bartzokas,Ionnis Sfairopoulos, Jasmin Repeša, Neven Spahija, Pablo Laso, Šarunas Jasikevičius, Selcuk Ernak, Simone Pianigiamni, Velimir Perasović, Xavi Pascal i naravno Obradović.

– Sretan sam što imamo još neke trenere koji bi željeli da nam se priključe, zvao me je Ettore Messina koji je u San Antoniju, pričao sam sa Dudom Ivkovićem i mogu da kažem da su naša vrata uvijek otvorena za sve. Imamo neka pravila, probleme koje želimo riješiti, ali tko god želi da nam se pridruži je dobrodošao. Želim samo da naglasim još jednom da će sve biti transparentno – jasan je Obradović.

risutnima se potom obratio i strateg Reala.

– Moramo i mi kao treneri razmišljati o budućnosti i o onim kolegama koji će doći na mjesta trenera kasnije. Imamo Sindikat igrača, sudaca, naš glas je bio potreban. Osjetili smo da trebamo biti jednoglasni, da zajedno donosimo odluke i da razgovaramo o svemu. Ovo je tek prvi dan i nadamo se da ćemo biti važni i u budućnosti – kaže Laso.

Neven Spahija je imao poruku za sve one kolege iz Eurolige koje još nisu postali članovi sindikata.

– Ovo je povijesni dan, želimo uraditi mnogo dobrih stvari za budućnost košarke i ponosan sam na to. Nisu svi euroligaški treneri sa nama, nije na meni da analiziram zašto, ali mogu reći da mi je žao što to nije slučaj. Želimo biti jedan glas, da radimo zajedno. Razgovarat ćemo i sa Euroligom u svemu, jer po meni svi članovi ovog natjecanja treba da budu dio sindikata, kao u NBA ligi. Otvoreni smo za sve, mnogo posla je pred nama, ali se nadam da ćemo rasti – priča Spahija.

Xavi Pascal i Ahmet Caki su se također obratili medijima i istaknuli da se nadaju da će sindikat pomoći mnogim trenerima i da će zajedno moći da rade na rješavanju svih problema.

Na kraju sastanka je saopćeno da će se košarkaška klinika održati od 4. do 7. jula u Badaloni i da će uskoro biti priopćeno tko će sve biti među predavačima.

Izvor: “Sfera”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s