ABA Liga

Što je rekao Trinchieri nakon Zvezdine lekcije u posljednjoj utakmici!

Trener Partizana, Andrea Trinchieri čestitao je Crvenoj zvezdi na plasmanu u finale ABA lige.

– Bili su favoriti i uspjeli su odigrati kao favoriti u posljednjoj majstorici. Mislim da su bili bolji, čvršći. Projektirani su da se vrate u Euroligu. Jedan poraz su imali u sezoni i ovo za nas nije kraj trke. Proces je krenuo. Moramo se sjetiti odakle smo počeli, tko je bio kad sam stigao u studenom. Polako smo se digli, borili smo se četiri utakmice na jednu loptu. Danas se nismo uspjeli efikasno boriti ali mislim da nije moment za dublje analize, jer su još vruće glave. Ali, znam da je proces krenuo. Parni valjak se počeo pomjerati i neće se zaustaviti dok se Partizan ne vrati na mjesto koje mu pripada – gotovo u jednom dahu je rekao Trinchieri,

Crvena zvezda je silovito krenula u utakmicu – 15:3…

– Loš početak. Imali smo tri, četiri šuta koja smo trebali pogoditi. Očekivali smo težak start, ali smo morali smo malo više izdržati na početku. Nismo uspjeli i tu se prelomila utakmica. Borili smo se, pokušavali smo izdržati, ali nismo dovoljno. Mislim da tu nije stvar u borbi, već u kvaliteti. Morali smo pogoditi barem pet, šest više trojki. Oni su zatvorili reket velikim petorkama i da bi igrao moraš da pogodiš. To je košarka, nije nogomet.

Da li je urađeno više od očekivanog?

– Ne morate to mene pitati. Samo znam da smo mnogo radili, da smo uzeli jedan trofej, da smo smanjili distancu. Ovo je bila loša utakmica, ali zato ne možemo zaboraviti sve drugo. Danas je moglo biti svakako, mi da puknemo, oni da puknu, da budemo egal… Svaka akcija je mogla nešto donijeti. Desilo se da nismo pogodili kada je trebalo  i onda je bilo jako teško da se igra. To se zna dogoditi, posebno kada imaš mladu ekipu, koja nije našla ritam utakmice….

Izvor: “Sfera”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s