NBA

Divac objasnio zašto je smijenio Joergera!

Dobijanjem povjerenja od strane franšize u vidu novog, višegodišnjeg, ugovora, Vlade Divac je odlučio reorganizira klub.

Među prvim odlukama je bila smjena trenera Davea Joergera koji je preuzeo ekipu u maju 2016. godine.

– Poslije ocjene sezone smo ustanovili da moramo ići u drugačijem pravcu kako bismo otišli na viši nivo. U ime svih u Kingsima želimo da se zahvalimo Daveu na svemu što je učinio i da mu poželimo sve najbolje u nastavku karijere – rekao je Divac, generalni menadžer Sacramenta.

Pored njega je “zahvalnicu” dobio i Divčev prvi pomoćnik Brandon Williams, a na konferenciji za medije je razgovarao nešto detaljnije o odluci koja je donesena.

– Poslije All-Star pauze smo počeli razmišljati o svemu tome. Dave je stvarno radio odličan posao, dobar je suradnik, ali želimo da napredujemo i da dođemo do tog nivoa. Osjetili smo da je potrebna promjena. Želimo da budemo Play-Off tim, pa da za neko vrijeme morama ponovno biti u borbi za titulu. Zahvalan sam svima što su mi ukazali povjerenje sa produženjem suradnje na još četiri godine. Shvatio sam to kao kompliment i donio odluku koja je samo moja. Ne bih ulazio u više detalja, ovakve stvari se događaju i kao što sam rekao, potreban nam je prelazak na viši nivo.

Siguran je da će mnogi htjeti sjesti na klupu.

– Vjerujemo da smo dobra destinacija, sa dobrim timom i da ćemo imati dobre opcije. Siguran sam da će osoba koja bude došla pomoći da uspijemo u tome. Novi trener? Prvo mora prihvatiti naš stil igre. Brzo, dosta kretanja lopte, komunikacija i naravno vjera u tim.

Ne bi se trebalo dugo čekati sa odlukom oko novog šefa stručnog štaba.

– Želim da angažiramo trenera prije nego što dođe vrijeme za izbor novih igrača, posebno slobodnih agenata. Bitno je da bude pored mene i da razgovaramo o svemu – završio je Divac i dodao da je Peđa Stojaković pričao sa većinom igrača i da će više biti poznato u narednim danima.

Izvor: “Sfera”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s