ABA Liga

Što je rekao Repeša nakon epske sramote u Beogradu?!

Trener Budućnosti Jasmin Repeša počeo je konferenciju za medije slično kao prije dva dana, kada je Crvena zvezda također uvjerljivo slavila.

– Čestitao bih stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na ne samo zasluženoj, nego više nego zasluženoj pobjedi – rekao je Repeša, a onda je komentirao publiku:  – Utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i utakmice, zahtjevne utakmice sa reprezentacijom i na Final-Fourovima i prvenstvima. Međutim, žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživio, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, prije svega radi košarke i radi svih nas, radi vas…Ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje, do završetka samog. Igrao sam derbije u Bologni, koji ima mnogo tenzije. Ali, kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je krivo. Najblaža riječ koja se može reći je psihijatrija najvećeg reda. Tko je kumovao i zašto je to tako, to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje prije svega kao čovjek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Još jednom, ne umanjujem zasluge Zvezde za pobjedu, za zasluženo 2-0 i za njihov odnos koji jesu imali.

Na pitanje šta nije valajlo u igri Budućnosti, Repeša je bio jasan:

– Poslije ovakvog poraza ne mogu da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela… … Vjerojatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Poslije minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a što nije. Besmisleno je. Zvezda je u obje utakmice bila bolja i čestitam im za to.

Sljedeća, a i eventualno četvrta utakmica se igraju u Podgorici.

– Uvijek vjerujem preokret i nije to ne bi bilo jedini put da moj tim preokrene seriju. I u Italiji sam sa šestog mjesta eliminirao Cantu i Romu sa Pešićem, Carltonom Meyersom, Santiagom… Što se tiče sportskog dijela – apsolutno vjerujem. Ne znam uopće kako sada sačekati Zvezdu kao čovjek i trener. Zaštiti ću svakoga, kao što sam svakoga na svijetu. Međutim, ne mogu da razumijem neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko.

Da li je ovo bila reakcija na dešavanja prethodne godine u Podgorici?

– Znam da je bilo tenzije, ali nisam se bavio time.

Izvor: “Sfera”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s