ABA Liga

Budućnost saopćenjem reagirala na vrijeđanja na nacionalnoj osnovi u Pioniru!

Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi,  bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopĆe moguće igrati u takvim uvjetima- započinje svoje izlaganje predsjednik Budućnosti, Dragan Bokan.

Nažalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje,  guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića. Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, potiče i sudjeluje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i suglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

Želim razumjeti uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga  mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i  njegove porodice direktno ovisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo uspoređivati. Zbog svojih osobnih interesa, Čović vrši intenzivan utjecaj na tisuće navijača Crvene Zvezde,  upravlja njima motiviran osobnim ciljevima.

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci,  prozivkama,  neosnovanim optužbama  raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se  ABA ligi,  smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova događanja u pitanju,  time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje  nisu  adekvatno kažnjeni. To se ne smije  tolerirati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektirzirana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Događanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Voli veoma iziritirani.

Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulirati jedan čovjek, vođen osobnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga.

O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasjedanja Skupštine ABA lige.

Izvor: KKBUDUĆNOST.ME

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s