ABA Liga

Repeša pred meć broj tri: “Tko nije spreman neka ostane kući”!

Budućnost sutra pred svojim navijačima igra sa Zvezdom treći meč finalne serije Play-Offa ABA lige i nema prava na grešku. Repeša napominje da su mu potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju.

– Rekao sam odmah na večeri da su mi sada potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni prihvatiti takvu situaciju. Tko nije spreman, neka ostane kući. Niko se neće naljutiti, ali trenutak je takav – rekao je Repeša.

Trener “plavih” je pozvao navijače da podrže ekipu i ispoštuju protivnika na sportski, korektan način.

– Nama podrška, ali da ispoštuju protivnika, da oni ne dožive ono što smo mi. To ih molim, to je prava podgorička, crnogorska publika. Podrška navijača je potrebna i bit će lakše igračima, ali nije dovoljna – treba biti pametan, agresivan, discipliniran, povezan – poručio je Repeša.

Trener Budućnost Volija je govorio o atmosferi u Beogradu.

– Ja sam samo rekao ono što sam vidio, doživio i čuo. Nisam očekivao, ali nisam doživio traume. Ipak, sam ja dijete sa asfalta. Takav sam čovjek – mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin. Namjere mi nisi bile loše. Takođee, ne priznajem kazne za nasljeđe – rekao je Repeša i dodao:

– Bio sam siguran da ćemo dobiti jednu utakmicu u Beogradu, na osnovu tehničko-taktičkih priprema koje smo napravili. Utakmice smo otvarali solidno, ali mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik u onakvoj atmosferi uđe u seriju i dobije samopouzdanje. Mi smo stali, ovoj ekipi fali da igra 40 minuta. Ali, tako je kako je.

Hrvatski strateg je napomenuo da koncentracija mora biti na visokom nivou.

– Koncentracija mora biti na ovom nivou, svaki profesionalac mora biti koncentriran, to je minimum koji mora imati. Ne mogu se praviti neke greške kakve smo pravili. Ako je netko pogodio preko ruke, to je u redu, ako se promaši otvorena trojka i to je u redu, ali ako se promašuju bacanja u seriji onda je to znak da nešto sa mentalnom pripremom nije u redu – naglasio je on.

Repeša je istaknuo da sutra mora biti reakcije zbog poštovanja prema navijačima, kao i prema svom imidžu i ponosu.

– Mora biti reakcija zbog poštovanja prema navijačima, prema poslodavcima, jer malo je sredina u Europi, koje redovno isplaćuju i izvršavaju svoje obaveze. Ali, prije svega je potrebna reakcija prema svom imidžu i ponosu. Tko nema reakciju u ovom momentu, taj nema ponosa i ne može igrati nigdje na svijetu. Znamo gdje su greške, sve se mogu otkloniti. Uvjeren sam da će se sutra gledati drugačija utakmica. Najvažnije je vratiti samopouzdanje, koje je poljuljano, ali uz domaćinsku atmosferu se možemo vratiti – poentirao je Repeša.

Izvor: Portal Analitika

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s